Tel:
+40 232 210 775
  • Romana
  • English

Şabloane pentru imprimarea indicatoarelor de securitate conform STAS 297/2-92 cu toate completarile ulterioare

Inscriptionarea indicatoarelor de securitate cu sabloanele Gradient

Şabloanele sunt realizate sub formă de set in functie de imprimarea pe care o realizeaza. Exista masti succesive care imprima fondul, textul si pictograma. Materialul din care sunt realizate, Komadur de 0.9mm import Germania, prezinta o fiabilitate ridicata in exploatare.
Se recomanda pentru fond vopsea din rasini epoxidice iar pentru text si pictograma vopsea spray emulsionata care asigura rezolutie si productivitate. Elasticitatea materialului din care sunt realizate mastile permite rularea acestora pe stalpii cilindrici si realizarea unor imprimari de calitate. Se executa la comanda si sabloane personalizate utilizate pentru texte specifice.

Se execută la comandă şi şabloane personalizate utilizate la inscripţionarea unor texte specifice.

INSTRUCŢIUNI PENTRU UTILIZAREA ŞABLOANELOR

PENTRU IMPRIMAREA INDICATOARELOR DE INTERZICERE

coduri GRADIENT: GC401XX  (XX - definesc indicatorul)

( standarde conform , STAS 297/1-88 şi STAS 297/2-92 şi ordinului nr.599/98 MMSS armonizate cu Directiva 92/58/CEE)

 

imagine

 

Pentru codul indicatorului imprimat (XX) cu sablonul consultati pagina Indicatoare de securitate.

INSTRUCŢIUNI PENTRU UTILIZAREA ŞABLOANELOR PENTRU IMPRIMAREA INDICATOARELOR DE AVERTIZARE: 

coduri GRADIENT: GC402XX (XX - definesc indicatorul)

( standarde conform , STAS 297/1-88 şi STAS 297/2-92 şi ordinului nr.599/98 MMSS armonizate cu Directiva 92/58/CEE)

 

1. PREGATIREA SUPRAFEŢEI DE LUCRU ŞI MODUL DE APLICARE A VOPSELEI Pentru obţinerea unei imprimări rezistente este necesar să se realizeze o pregătire a suprafeţei de imprimare. Se curăţă şi se îndepărtează eventualele impurităţi şi stratul vechi de vopsea după care se şlefuieşte cu şmirghel suprafaţa. In cazul imprimărilor pe tablă se va aplica mai întâi un strat de grund anticoroziv. Suprafaţa trebuie să fie netedă şi curată înaintea realizării imprimărilor. Dacă se folosesc vopsele spray este necesar să se agite tubul înainte de folosire cca. 20 secunde. Pulverizarea se face în jeturi scurte de cca. 0,5 secunde de la o distanţă de 20-30 cm, evitându-se curgerea gravitaţională a vopselei acumulate pe suprafaţa de depunere. Temperatura în timpul vopsirii trebuie să fie cuprinsă între 10 şi 35°C.

2. IMPRIMAREA INDICATORULUI

imagine

a. Se aplică masca şablon pentru fond pe suprafaţa de depunere asigurând un contact perfect cu aceasta. Se aplică prin suprafaţa liberă a măştii  vopseaua galbenă care reprezintă fondul indicatorului imprimat. Se ridică cu atenţie masca şablon şi se verifică depunerea.

b. După uscarea vopselei galbene se aplică şablonul cu pictogramă şi text centrându-se cu atenţie- folosind triunghiul galben deja existent. Se aplică  vopseaua neagră.

c. După utilizare şabloanele vor fi spălate cu diluantul specific vopselei utilizate.

 

Păstraţi setul de şabloane în cutia de carton cu care v-au fost livrate pentru a le feri de deteriorare prin îndoire accidentală.

imagine

imagine

imagine

imagine

Gradient

Codrescu nr. 17, Iasi 700495, Romania